TÁJÉKOZTATÓ

 

Az ügyfélfogadás rendje:

 

  • Ügyfeleinket  előzetesen egyeztetett időpontban tudjuk fogadni (telefonos időpontfoglalás szükséges a Konzulátus telefonszámán)!
  • Bizonyos ügyköröknél (C vízum, D vízum, életbenlét-igazolás, aláírás hitelesítés és elkészült okmányok (útlevél/SZig) átvétele) lehetőség van elektronikus időpont foglalásra az alábbi oldalon keresztül: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/

TÁJÉKOZTATÓ KONZULI ÜGYINTÉZÉSRŐL

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy – a kérelmek benyújtásának felgyorsítása érdekében – egyes ügytípusoknál lehetőség van a kérelmek online előkészítésére. Ehhez előzetes regisztráció szükséges a Konzinfo Ügysegéd alkalmazásban.  

A profilregisztrációt követően az Online adatlapok menüpontból választhatók ki a kérelmek, melyek elektronikus kitöltése során a támogató dokumentumokat is lehet csatolni. Az elküldött kérelemről visszaigazoló üzenetet kap az ügyfél, illetve az a felhasználói fiókban is eltárolásra kerül. Az ügy beküldését követően szükséges kinyomtatni a QR kóddal ellátott adatlapot, melyet az eredeti támogató dokumentumokkal együtt kell benyújtani a Konzulátuson a személyes ügyintézés alkalmával.

 

KONZINFO UTAZOM MOBILALKALMAZÁS

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban! Töltse le Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkat!

Megbízható utazási tanácsok és konzuli információk közvetlenül a telefonján!

A Konzinfo Utazom mobil alkalmazás segíti Önt a külföldre történő utazása felkészülésében, naprakész tájékoztatást ad úticéljáról, a magyar külképviseletek elérhetőségéről, valamint értesítést küld válsághelyzet esetén.

További hasznos információ >>