A Budapest Jazz Orchestra 2019. március 21-én Szarajevóban, március 22-én pedig Banja Lukán adott elsöprő sikerű, telt házas koncertet. Magyarország Szarajevó Nagykövetsége a Nyugat-Balkáni Kulturális Évad Bosznia-Hercegovinai Kulturális Hetek rendezvénysorozat részeként szervezte meg a népszerű big band „Zenei főhajtás a Queen életműve előtt” című koncertjeit két helyszínen.

A Bosznia-Hercegovinai Magyar Kulturális Hetek egyik legjobban várt rendezvényét, a Budapest Jazz Orchestra „Zenei főhajtás a Queen életműve előtt” című koncertjének Szarajevóban 2019. március 21-én a belvárosi Dom mladih Skenderija Kulturális Központ adott otthont, melyet a főváros legkiemeltebb koncerthelyszíneként tartanak számon. A Budapest Jazz Orchestra koncertjén a 800 néző befogadására alkalmas helyszín zsúfolásig megtelt.  A koncert előtt Pósa Krisztián nagykövet helyi nyelven köszöntötte a közönséget, valamint gratulált Ibrahim Spahicnak, a Szarajevói Téli Fesztivál igazgatójának és méltatta az aznap este lezárult 35. Nemzetközi Téli Fesztivál sikereit. A rendezvényen köszöntőt mondott Ibrahim Spahic is.

A Budapest Jazz Orchestra közel másfél órás koncertjét a közönség szűnni nem akaró tapssal, önfeledt és spontán tánccal, énekkel és üdvrivalgással kísérte. A három kiváló szólistával – Wolf Kati, Kocsis Tibor és Csordás Levente – kiegészült zenekar professzionális és szórakoztató műsora nagy hatással volt a nézőközönségre. 

A Budapest Jazz Orchestra „Zenei Főhajtás a Queen életműve előtt” című műsorát 2019. március 22-én este a Banja Luka-i közönségnek is bemutattuk, az 500 férőhelyes Banski Dvor Kulturális Központban szintén teltházas közönség előtt játszott  a magyar big band. A Budapest Jazz Orchestra előadását a szarajevói közönséghez hasonlóan a Banja Luka-i nézők is vastapssal és ovációval fogadták. 

 

Az eseményről készített képgaléria itt tekinthető meg!