A felek egyeztettek a gazdasági, közlekedési és infrastrukturális együttműködés kérdéseiről, Bosznia-Hercegovina euro-atlanti integrációjáról, az V/C közlekedési folyosó megépítéséről, beleértve a Budapest-Szarajevó autópálya szakaszt, illetve a két főváros közötti vasúti összeköttetés helyreállítását is. A partnerek üdvözölték a külkereskedelem terén 2017. év első felében elért eredményeket. Hangsúlyozták, e pozitív gazdasági együttműködés eredménye a Nemzeti Kereskedőház Szarajevói Irodájának megnyitása.

A külügyminiszter-helyettes köszönetet mondott a magyar félnek azért a szakértői támogatásért, amelyet az ország európai integrációjához nyújt, különös tekintettel arra az uniós szakértőre, akit a magyar kormány szeptembertől delegál Szarajevóba.

Brkic a találkozón reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, BiH NATO csatlakozása ügyében hamarosan aktiválásra kerülhet a Tagsági Akcióterv.

A felek egyetértettek abban, elengedhetetlenül fontos lenne további erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy a boszniai fél még inkább kiaknázza a magyar kormány által Bosznia-Hercegovinának nyújtott 50 ösztöndíj biztosította lehetőséget.

Dr. Pana Petra megerősítette, Bosznia-Hercegovina és a régió kiemelten fontos Magyarország számára. Hangsúlyozta, Magyarország továbbra is aktívan támogatja Bosznia-Hercegovina EU csatlakozási folyamatát és az ország NATO-integrációjának előmozdítását.