2014. december 15-én megalakult Brčkóban a „Bosznia-Hercegovinai Magyarok – Petőfi Sándor Egyesület”. Az ünnepségen beszédet mondott Négyesi József szarajevói nagykövet, és fellépett a Nagybecskerek Petőfi Magyar Művelődési Egyesület tánc és énekcsoportja. A nagykövetség az alapítás alkalmából egy magyar nemzeti lobogót adományozott a szervezetnek.

Az egyesület céljai között szerepel többek között a magyar történelmi és kulturális örökség megőrzése; a tagok érdekeinek képviselete a bosznia-hercegovinai intézmények előtt; kulturális programok szervezése; regionális és szomszédos országok egyesületeivel való kapcsolattartás és tapasztalatcsere; a helyi politikai, gazdasági és kulturális vezetőkkel való együttműködés a magyar kultúra megőrzésének céljából; valamint magyar nyelvtanfolyamok szervezése.

A brčkói „Petőfi Sándor Egyesület” a harmadik magyar szervezet Bosznia-Hercegovinában a szarajevói illetőségű „Magyar Polgári Egyesület HUM” és a Banja Luka-i „Szerb Köztársasági Magyarok Egyesülete - Magyar Szó” mellett.