2019. március 15-18. között nagykövetségünk filmnapokat rendezett Szarajevóban a bosznia-hercegovinai Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében.

Rendezvénysorozatunk első filmes programját, a Magyar Film Hétvégéjét március 15-én nyitottuk meg Szarajevóban, a Kino Meeting Point mozitermében. A nyitóelőadás előtt Pósa Krisztián nagykövet helyi nyelven köszöntötte a közönséget, bemutatva a magyar filmipar múltját és jelenét, kiemelve a legfontosabb magyar filmes sikereket, valamint részletesen ismertette a hétvége programját. A rendezvényen köszöntőt mondott Ibrahim Spahic, a Szarajevói Téli Fesztivál igazgatója is.

A hétvége nyitófilmje a Sopsits Árpád által rendezett, A martfűi rém című thriller volt, amelyet teltház fogadott. A szarajevói Magyar Film Hétvégéjén Nagykövetségünk három egész estés és egy animációs filmmel várta az érdeklődőket. A nyitófilmen túl, mind a március 16-án vetített Aurora Boreális – Északi fény című dráma, mind a március 17-én bemutatott Macskafogó című animációs film és a Brazilok című vígjáték iránt rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott, a nyitónap teltházas sikere valamennyi vetítésen megismétlődött.

Az eseményről készült képek itt megtekinthetők.